Multi-styled Text Generator at TextSpace.net

HTML

Régi csokik, már nem a régiek!

2009.11.15. 00:13 :: kozmacs

Nagyon sok ember azt hiszi, hogy a következő csokik, még mindig a mi kis országunkban készülnek, de köszönhető a Nestlé-nek, és a Kraft Foods-nak, hogy Magyarországhoz már semmi közük sincs.

Boci:

Sokféle termék van, amely a boci nevet viseli. A Boci táblás csokik Csehországban készülnek. A Boci Napolini ostyás termékek Romániában. Régen a Boci szerencsi termék volt, de a Nestlé tönkretette a gyárat, ma csak a Nesquik kakaó és a Nescafé termékek(Szerencsen), illetve a Boci, Nesquik tojások, nyuszik, mikulások készülnek(diósgyőri gyárban) Magyarországon.

Szerencsi:

 

 

 

 

 A Nestlé szerencsi termékei Csehországban készülnek, még a szerencsi tejkaramella is. A cicás kakaópor, nem tudom, de véleményem szerint az szerencsről jut el hozzánk, mivel por, mint a Nesquik, és a Nescafé.

Felhívom továbbá a figyelmet, hogy vannak szerencsi termékek, amelyeket a Szerencsi Bon Bon Kft gyárt, ilyen például a Szerencsi retro szelet, a Szerencsi betű, vár csoki sorozat, továbbá mini tejcsokik, és még sok más termék, de a termékekhez nehéz hozzájutni. Teljes kínálat csak a Szerencsi mintaboltban. Ezekre a termékekre rá van írva, hogy Gyártja: Szerencsi Bon Bon Kft.

Balaton szelet:

 

Balaton szelet, mintmár megírtam nemrég még a székesfehérvári Győri keksz gyárban készült, de amióta a Nestlé megkaparintotta azóta Romániában készül.

Sport szelet, és Piros Mogyorós

Ezek a csokik a Kraft tulajdonában van, a gyártási helyüket nem tudom pontosan, de biztosan nem magyarország. A Sport Duomax-on az áll hogy németországban készül, de a többin sajnos nincs rajta.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-termek.blog.hu/api/trackback/id/tr331525907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clever solutions 2010.03.21. 12:18:15

A Szerencsi Bonbon által készített összes termékhez 30 év után most már Budapesten is újra hozzájuthat!
Cím: IX.kerület Thaly Kálmán utca 58.
Szeretettel várjuk!

András08 2010.11.05. 13:46:24

újabb csalódásom a Cba-ban a táblás Boci csokit magyar termékként reklámozza. Hogy lehet ez?

kozmacs 2010.11.06. 13:43:49

@András08: Nem szeretem a Cba-t, de nem ő a hibás, hanem maga a Boci forgalmazója a Nestlé. Ő hirdeti nagyon, hogy magyar, még a legújabb Boci reklámból is az szűri le az ember, hogy magyar. Csak ha az ember elolvassa a csomagolást, akkor derül ki hogy cseh.
A Nestlé az oka mindennek! Megvette, majd tönkretette a szerencsi csokigyárat.
süti beállítások módosítása